Uudised

Pressiteade: HeadEsti noortevahetus võitis tähtsaimal Euroopa konkursil kolmanda koha

Eile kuulutati Aachenis välja iga-aastase Karl Suure Euroopa noorteauhinna võitjad. Eesti projekt „Story of My Life“ sai kõikide Euroopa Liidu riikide parimate noorteprojektide seas kolmanda koha.

Võitjad. Vasakult teine Anne-May Kaldoja. Projekti "Story of My Life" osaleja ja esindaja auhinnatseremoonial 7. mail 2013.

Eesti noortelaager „Story of My Life“ sai kolmanda koha Hispaania ja Poola projektide järel. Eelmisel suvel Eestis aset leidnud noortelaager paistis teiste projektide seas silma oma unikaalse lähenemisega – kui tavaliselt kaasavad taolised projektid vaid noori, siis Eesti laagris said kokku noored seitsmest Euroopa riigist ja ärksad Eesti seeniorid Kohila Reumaühingust ja Nõmme Vanameeste Klubist. Ka auhinda üle andnud Aacheni linnapea Marcel Philipp kiitis projekti kui head näidet kultuuriliste ja põlvkondlike erinevuste ületamises.

Karl Suure Euroopa noorteauhind on tähtsaim auhind, mida selles vallas välja antakse – tiitlid antakse igal aastal välja kolmele parimale noorteprojektile, mis on suutnud parandada Euroopa noorte üksteisemõistmist. Aachenis toimunud auhinnatseremooniale olid kutsutud 27 Euroopa Liidu riigi parimad projektid, kes olid eelnevalt võitnud riikliku konkursi. Eesti žüriisse kuulusid Euroopa Parlamendi liikmed Vilja Savisaar-Toomast ja Tunne Kelam ning Eesti Noorteühenduste Liit. Karl Suure auhinda annavad ühiselt välja Euroopa Parlament ja Aachenis asuv Karl Suure rahvusvahelise auhinna sihtasutus.

„Story of My Life“ projekti korraldas MTÜ HeadEst koostöös Eesti noorte ja Kohila Reumaühingu ning Nõmme Vanameeste Klubiga. Laagri eesmärk oli luua erinevatele põlvkondadele ühine ruum mõtete ja kogemuste vahetamiseks, sest moodsal ajal on põlvkondadevaheline suhtlemine jäänud aina väiksemaks ja vastastikuse austuse asemel domineerinevad eelarvamused. Projekti rahastasid Euroopa Noored ja Hasarmängumaksu Nõukogu.

Lähemalt projektist „Story of My Life“: http://www.headest.ee/the-story-of-my-life/

Lähemalt Karl Suure auhinnast ja tänavustest laureaatidest: http://www.charlemagneyouthprize.eu/view/et/

Lisainfo:

Epp Adler